Daklicht. Foto: ProMedia

Opnamestop chauffeurs bij taxi-app Beep

Daklicht. Foto: ProMedia

De Antwerpse taxi-app Beep heeft een opnamestop voor chauffeurs ingesteld. Inmiddels heeft het jonge platform twintig zelfstandige chauffeurs opgenomen en een paar honderd ritten uitgevoerd.

“Dat aantal chauffeurs is voldoende voor het aantal ritten dat wij momenteel uitvoeren”, vertelt Steve Van Avermaet, oprichter van de Antwerpse app. Het platform werd in het leven geroepen om de concurrentie met Uber aan te gaan. “Door corona draait de taxisector slecht en wij willen niet meer chauffeurs opnemen dan er werk is.” Van Avermaet is tevens zaakvoerder van DTM, het tweede taxibedrijf van Antwerpen.

Duizend downloads, paar honderd ritten

Beep werd twee maanden geleden gelanceerd. Alhoewel het vooralsnog geen storm loopt, zegt Van Avermaet wel het potentieel te zien. “In het aantal downloads zie je toch wel dat er interesse is. We zitten momenteel op duizend downloads van de app en daarmee zijn we na twee maanden tevreden. Zeker gezien de huidige situatie.”

Tot dusver voerde Beep een paar honderd rits uit in Antwerpen. Van Avermaet vertelt dat de twintig chauffeurs een goed bereik hebben in de Scheldestad. “De maximale wachttijd bedraagt normaal gezien tien tot twaalf minuten.”

Lees ook: Nieuw Antwerps taxibedrijf maakt ritprijs vooraf duidelijk

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.