VHF taxi van start met tweede vestiging in Kontich

VHF taxi uit Brasschaat is nu ook actief vanuit de eerder aangekondigde tweede vestiging in Kontich. De eerste passagiers zijn inmiddels vervoerd.

De uitbreidingsplannen van VHF, dat in Brasschaat gekend is om zijn grote Tesla-wagenpark, waren al voor de coronacrisis uitgetekend. Alhoewel de pandemie de taxi-activiteiten sterk terugwierp, besloot zaakvoerder Steven Van Hoof de plannen door te zetten. Ooit zal corona immers weer de wereld uit zijn, redeneert hij. En dan heeft het bedrijf de eerste stappen gemaakt om ook ten zuiden van Antwerpen passagiers te winnen voor de Tesla’s.

Tesla als uithangbord

“De Tesla’s blijven ook in Kontich het uithangbord van het bedrijf”, benadrukt Van Hoof, die op termijn het hele wagenpark wil vergroenen. Corona heeft de elektrificering van het wagenpark van VHF achteruit geworpen, maar de ondernemer is vastberaden de vergroening door te zetten.

In de aanvankelijke plannen zou de VHF-vloot in Kontich uit louter elektrische voertuigen bestaan. Door de economische crisis wordt nu in eerste instantie een gedeelte van de vloot overgeheveld uit Brasschaat. Hetzelfde geldt voor de chauffeurs. “Om die manier kunnen we onze chauffeurs hopelijk allemaal uit tijdelijke werkloosheid halen”, legt Van Hoof uit. Het bedrijf telt 21 taxi’s, waarvan tien Tesla’s.

De faciliteit in Kontich is uitgerust met laadpalen terwijl er ook op het dak zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Zo kan de onderneming de operationele kosten drukken.

TaxiPro schreef recent al over de tweede vestiging: VHF taxi zet uitbreidinsplannen door

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.