Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Ook Gent schakelt taxibedrijven in voor vaccinatievervoer

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Gent is de volgende grote stad in Vlaanderen die taxibedrijven inschakelt voor het vervoer van en naar vaccinatiecentra. De stad vraagt taxibedrijven om snel hun beschikbaarheid kenbaar te maken.

De ritten naar het vaccinatiecentrum in Flanders Expo worden gratis beschikbaar gesteld door het stadsbestuur. Minder mobiele mensen met een beperkt inkomen, die nu ook recht hebben op taxicheques, komen in aanmerking voor de dienst.

Zij zullen de komende tijd vier vouchers ontvangen die ingezet kunnen worden voor het vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. Het gaat daarbij om twee vouchers voor elke prik. Deze voucher dient als betalingsmiddel en kan door de taxionderneming ingeleverd worden bij het Mobiliteitsbedrijf, waarna de stad tot betaling overgaat.

Van 35 tot 75 euro

Voor de taxichauffeurs is een gestaffelde vergoeding voorzien, afhankelijk van de afstand tot het vaccinatiecentrum. Voor nabijgelegen districten, zoals Gent-Centrum en Sint-Denijs-Westrem, krijgen taxi-exploitanten 20 euro. Verder gelegen plaatsen, zoals bijvoorbeeld Wondelgem en Oostakker, brengen 35 euro in het laatje en voor Mendonk en Sint-Kruis-Winkel mogen de bedrijven 75 euro aanrekenen.

Zowel taxi- als VVB-bedrijven kunnen tot 10 maart hun beschikbaarheid voor het vervoer kenbaar maken. Voor VVB-bedrijven geldt tijdens het vervoer naar het vaccinatiecentrum een tijdelijke uitzondering op de regel dat er met contracten van minimaal drie uur gewerkt moet worden.

Van bedrijven die zich aanmelden voor het vervoer tijdens de vaccinatiecampagne verwacht de gemeente wel dat zij zich gedurende de volledige duur van de vaccinatieperiode engageren voor het project. Dit zal in de praktijk betekenen dat ondernemers beperkt worden in hun capaciteit voor het standaard taxiwerk.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.