Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Nieuwe tegenslag voor taxisector: geen Tomorrowland

Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Er is vorige week definitief een streep getrokken door het dancefestival Tomorrowland. Het evenement, dat de twee laatste weekends van juli plaatsvindt en 400.000 bezoekers trekt, is een belangrijke inkomstenbron voor de Antwerpse taxisector. Deze reageert dan ook teleurgesteld, maar begripvol.

“Ik begrijp dat het festival wordt afgelast, zeker gezien de coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Een festival van een aantal weken organiseren met honderdduizenden feestgangers is dan ook onverantwoord”, vertelt Karin Van Aerschot van Rupel Taxi aan TaxiPro. Ze vult aan dat het taxibedrijf inmiddels wel gewend is om met tegenslagen om te gaan.

Veel taxiwerk vanaf juni

Vol weemoed denkt de onderneemster terug aan het outdoor dance evenement waar gewoonlijk mensen van over de hele wereld op afkomen. “Het taxiwerk begint al in juni als er internationale ploegen komen om de boel op te bouwen. Werknemers verblijven in hotels en moeten vervoerd worden.”

In de maand juli is het vervolgens alle zeilen bijzetten. “Tijdens de weekends is het dan echt 24 uur per dag werken. Het is hard werken en je maakt de zotste dingen mee. Mensen die bloot over straat lopen bijvoorbeeld.”

Tomorrowland-weekends topdagen

Ook voor DTM betekent het annuleren van Tomorrowland een behoorlijke tegenslag. “Samen met oudjaar zijn de Tomorrowland-weekends de beste dagen van het jaar. Zeker in de zomermaanden – dan is het traditioneel wat rustiger – zijn die inkomsten enorm welkom. Vergeet ook niet: de ritten van en naar Tomorrowland zijn meestal geen kleine, goedkope ritjes. Meestal gaat het om iets langere afstanden, van het festivalterrein in Boom naar grote steden zoals Antwerpen en Brussel”, wordt zaakvoerder Steve Van Avermaet geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Tomorrowland vond de laatste jaren plaats tijdens de laatste weekenden van juli. Vorig jaar ging het evenement wegens corona ook niet door.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.