Festival. Foto: iStock / Monkey Business Images

Mini-Pukkelpop zal toch weer wat taxiwerk brengen

Festival. Foto: iStock / Monkey Business Images (onbeperkt gebruik)

Pukkelpop gaat dit jaar niet door, onder de naam Pukkelpopkwartier zal er toch een bescheiden alternatief plaatsvinden. Later in augustus is er vier dagen lang plaats voor 1.500 muziekfans. De taxisector in Limburg verwacht extra ritten tijdens deze dagen, al zal het vergeleken met een volwaardig festival zeer beperkt zijn.

Recent kregen muziekliefhebbers een flinke teleurstelling te verwerken toen er een streep door de 2021-editie van Pukkelpop ging. Met het oog op corona kon ook deze zomer geen veilig festival worden gegarandeerd. De taxisector in Hasselt en omstreken toonde begrip voor het besluit, maar zag toch ook een mooie hoeveelheid werk aan zich voorbijgaan.

Vier events voor 1.500 bezoekers

De Pukkelpoporganisatie ging echter op zoek naar alternatieve speelkansen voor tal van artiesten die zich hadden geëngageerd voor de geannuleerde editie. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus is er Pukkelpopkwartier: vier afzonderlijke outdoor events met elk hun eigen muzikale invulling op de Muziekodroomsite in Hasselt. Er komen heel wat artiesten, zoals The Opposites, Zwangere Guy, Kevin, Mauro Pawlowski en 2manydjs.

Er is plaats voor net iets meer dan 1.500 muziekfans. Om toegang te krijgen tot Pukkelpopkwartier moet een bezoeker onder meer een geldig toegangsticket en een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Er gelden nog andere regels. Daardoor zijn alle events zonder mondmasker en afstandsregels en conform de geldende overheidsrichtlijnen. Er is geen mogelijkheid voor bezoekets om zich ter plaatse te laten testen.

Taxiritten tijdens testevent

De Limburgse taxisector verwacht dat dergelijke events wel extra ritten opleveren, zij het beperkt. “We zullen afwachten wat het gaat geven”, zegt Koen van de Hasseltse Taximaatschappij, die nog steeds op ongeveer halve capaciteit rijdt als gevolg van de coronacrisis. “Er is een testevent in Diepenbeek geweest, maar daar hebben we toch niet veel ritten op gehad.”

Bij Wave-a-cab in Hasselt, dat momenteel vijf voertuigen heeft rijden, klinken ze positiever. “Pukkelpopkwartier voor ons gaat wel iets betekenen, al zijn 1.500 mensen per dag nog niet superveel”, zegt oprichter Wendy Steukers. “Afgelopen weekend was er een testevent met 3.000 bezoekers in Diepenbeek en daar hadden we best wat werk mee. We zien ondertussen dat het leven weer op gang begint te komen, zowel tijdens de week als het weekend. We mogen niet klagen, al mag het altijd nog wat meer zijn. De discotheken zijn immers nog niet open.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.