Microfoon, muziek. Foto: iStock / Batuhan Toker

Teleurstelling en begrip in taxisector om schrappen Pukkelpop

Microfoon, muziek. Foto: iStock / Batuhan Toker (onbeperkt gebruik)

Pukkelpop gaat dit jaar niet door. De taxisector in Genk en Hasselt vindt dat jammer, maar toont toch ook veel begrip voor het besluit.

De 2021-editie van het festival wordt geannuleerd. Volgens de organisatie maakt de wijziging in het testbeleid door het Overlegcomité het onmogelijk om het festival nog te organiseren.

Bij de Hasseltse Gele Taxi (Wave-a-cab) staat financieel manager Wendy Steurkes er tweeledig in. Het niet doorgaan van Pukkelpop scheelt het bedrijf inkomsten, maar qua volksgezondheid twijfelde men al of het festival door laten gaan wel verstandig was. “Ik heb liever dat we na augustus nog de horeca open hebben waar we ook aan verdienen, dan een nieuwe lockdown nadat we met Pukkelpop goed verdiend hebben.”

Besmettingen buiten houden

Bij de Hasseltse Taximaatschappij HTM klinkt eveneens een combinatie van teleurstelling en begrip. “Jammer natuurlijk”, zegt zaakvoerder Tim Vanreppelen. “We zijn teleurgesteld want voor de taxisector is dit een belangrijk event. Anderzijds zijn we opgelucht. We hebben anderhalf jaar altijd de coronabesmettingen kunnen buiten houden in ons bedrijf. We weten niet of we daarin zouden geslaagd zijn indien we jongeren zouden vervoeren die niet gevaccineerd zijn”.

Ook het Genkse taxibedrijf AGS vindt het jammer. “Pukkelpop is ongetwijfeld de drukste periode voor de Limburgse taxisector” zegt Vincenzo. “Het is een belangrijk festival voor ons. Maar goed, alle begrip dat het niet kan doorgaan.”

Jammer voor jeugd

Bij Eco Taxi uit Genk vinden ze het eveneens vervelend nieuws. “De reservaties van klanten rechtstreeks en via hotels kwamen vlotjes binnen en nu loopt alles weer in het water,” zegt Alban. “Ik vind het vooral spijtig voor de jeugd. Ze waren zeer enthousiast en keken hier naar uit. Hopelijk komt er volgend jaar een betere editie zonder testen en die helemaal covid-vrij is.”

Lees ook: Nieuwe tegenslag voor taxisector: geen Tomorrowland

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.