Daklicht. Foto: ProMedia

Taxi blijkt goede aanvulling op belbus Veurne

Daklicht. Foto: ProMedia

In Veurne rijden sinds begin dit jaar taxi’s om op schooldagen in de ochtend- en avondpiek de klassieke belbus te versterken. Dat zorgde al voor meer busreizigers en de twee betrokken taximaatschappijen hopen dat het project verlengd wordt.

Als alle plaatsen op de belbussen gereserveerd zijn, kunnen reizigers gebruik maken van een taxi. Uit de eerste cijfers blijkt dat het project succesvol is, meldt Focus WTV. De eerste vijf maanden van dit jaar werden 765 reizigers met taxi’s vervoerd. Deze reizigers zouden anders uit de boot zijn gevallen. Door de inzet van taxivoertuigen werd het aantal busreizigers met 10 procent verhoogd; in de ochtend- en avondpiek zelfs een derde meer.

Taxibedrijven wisselen elkaar af

Bij het project zijn twee taxiondernemingen uit de Westhoek betrokken, namelijk Taxi MNC en Airportservice Bart, die elkaar week na week afwisselen. Ze zorgen er samen voor dat er steeds een taxivoertuig ter beschikking staat. De taxibedrijven zijn enthousiast over het werk dat hen sinds een half jaar wordt toebedeeld.

“Dit is erg goed meegevallen”, vertelt een medewerker van taxi MNC. “Het is fijn en aangenaam werken, zowel met de Lijn als het gemeentebestuur. Het project is in onze buurt. Qua planning valt dat goed mee. Het wordt heel goed opgevolgd door de Lijn. Het werk is heel goed en eerlijk verdeeld. Het proefproject zal normaal verder gezet worden, al heb ik daar nog geen bevestiging van gekregen.”

Project levert extra werk op

Ook Airportservice Bart is tevreden. “Het project is zeer succesvol geweest. Het heeft ons extra werk opgeleverd. Dat is echt positief, zeker in tijden waar het luchthavenvervoer enorm verminderd is. Het project zorgde ook een betere bereikbaarheid van de Westhoek. Hopelijk wordt het verlengd.”

Lees ook: Werk voor De Lijn nieuwjaarsgeschenk voor Taxi MNC en Airportservice Bart

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.