Botanic Sanctuary Antwerp

Nieuw Antwerps vijfsterrenhotel zoekt samenwerking met taxisector

Foto: Botanic Sanctuary Antwerp

Binnenkort opent in Antwerpen het allereerste vijfsterren superior hotel en congrescentrum van de stad de deuren. Het Botanic Sanctuary Antwerp zet momenteel samenwerkingen op met Antwerpse taxi’s voor het vervoer van de gasten.

Het hotel huist in een historisch gebouwencomplex op een site van 20.000 vierkante meter, gelegen aan de 200 jaar oude botanische tuin. Er zijn achttien volledig uitgeruste zalen voor conferenties, vergaderingen en evenementen. Het hotel telt 108 kamers en suites, verspreid over vijf historische gebouwen. Ook zijn er vier restaurants te vinden. Kortom: een omvangrijk geheel.

Invloed op de taxiwereld

“Het moet enorm veel mensen op de been brengen, zowel van Antwerpen en België als de hele wereld”, zegt Annemarie Kappelle, front office manager. “Dat is goed nieuws, zeker na de moeilijke tijd die de coronacrisis heet en die veel impact heeft gehad op alle sectoren.” Het project moet volgens de initiatiefnemers ook invloed hebben op de taxiwereld. “We bieden aan onze gasten alle opties die ze nodig hebben, van een transfer naar het vliegveld tot een dag naar Amsterdam om te winkelen”, zegt Kappelle.

Het hotel wil ervoor zorgen dat gasten perfect op tijd wordt afgezet bij het gewenste restaurant of een belangrijke meeting. “Om dit te realiseren zijn we een samenwerking aan het opstarten met verschillende transfer- en taxibedrijven”, zegt Annemarie Kappelle. “Gezien we ook achttien zalen en vier restaurants bieden, zullen we ook veel gasten per taxi bij ons in het hotel mogen ontvangen, die bijvoorbeeld geen overnachting bij ons geboekt hebben.”

APTU vindt samenwerking positief

Koen Van Oorschot, voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU) en CEO van Antwerp-Tax, reageert positief op de komst van het vijfsterrensuperior hotel met bijhorende vergaderzalen. “Ik sta vol bewondering wat ze doen in coronatijden, al was het project al voor de crisis gepland. Ik stel me wel de vraag hoe succesvol het project wordt. De bezettingsgraad van de hotels is laag, al begint het gelukkig te verbeteren. De Antwerpse hotelsector verwacht pas tegen september een heropleving. Ik vind het positief dat het vijfsterrenhotel met de taxisector wil samenwerken. Hopelijk zal het ons extra ritten opleveren, al valt dat af te wachten.”

Lees ook: Taxivervoer Antwerpen herstelt in rap tempo

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.