Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Vaccinatiegraad taxichauffeurs lijkt hoog

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

De corona-vaccinatiegraad onder taxichauffeurs lijkt hoog te zijn. Dat blijkt uit een rondvraag door TaxiPro.

In deze korte rondvraag was van vaccinatieweigeraars geen sprake. “We hebben een 100 procent vaccinatiegraad”, zegt Kurt Vergauwe, Chief Operations bij Taxi Snel in Brugge. “Dus geen weigeraars. Iedereen heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren en iedereen is erop ingegaan. Het is belangrijk voor de veiligheid. Wie zichzelf en de klanten respecteert, vaccineert zich.”

Helpt het niet dan schaadt het niet

In Sint-Truiden is zelfstandig taxichauffeur Francis gevaccineerd. “Het is belangrijk dat iedereen gevaccineerd is”, zegt Francis van Deltax, een bedrijf dat privévervoer, zakelijk vervoer en luchthaventransfers aanbiedt.” Taxi Ludo uit Ronse is ook gevaccineerd. “Ik rijd alleen en heb een eenmanszaak. Helpt het niet dan schaadt het niet. Zopas heb ik ook nog het plexiglas – die ik in mijn wagen provisoir had laten zetten – afgebroken. Een zeer goede klant van mij is bezig met het maken van een systeem dat gemakkelijk te demonteren en opnieuw te monteren is, want waarschijnlijk zal deze bescherming ook de komende winters nog nodig zijn.” Ook taxichauffeur Luc, die een taxibedrijf in Linter uitbaat, laat ons weten dat hij gevaccineerd is.

Privacyregels

De Genker Taxicentrale vertelde ons dat alle chauffeurs twee keer zijn ingeënt. Er heeft niemand geweigerd. Ook bij Antwerp Tax zijn er rooskleurige cijfers. “Aan alle chauffeurs die ik de afgelopen maanden heb ontmoet heb ik de vraag gesteld”, zegt Koen Van Oorschot. “Zij zijn allemaal volledig gevaccineerd. Al heb ik geen idee hoe het nu werkelijk met de vaccinatiegraad van de chauffeurs is. Door privacyregels mag ik het niet vragen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.