Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Jonge taxichauffeur botst op geparkeerd voertuig

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Een jonge taxichauffeur is zondagochtend bij Roeselare tegen een geparkeerde bestelwagen geknald. De taxichauffeur en zijn passagier kwamen er met de schrik van af.

Het ongeval gebeurde zondagochtend rond 6.00 uur op de Ieperseweg in Beitem. De taxi knalde tegen een geparkeerde bestelwagen. Die schoof enkele tientallen meters vooruit en belandde tegen een geparkeerd voertuig langs de andere kant van de weg, zo meldt Het Nieuwsblad. Het voertuig en de bestelwagen liepen wel serieuze schade op. De taxi is rijp voor de schroothoop. De brandweer moest ter plaatse komen om de gelekte voertuigvloeistoffen van het wegdek te verwijderen. Een klein gedeelte van de Ieperseweg bleef een tijdlang afgesloten.

Geschrokken maar niet gewond

Het taxivoertuig dat betrokken was bij het ongeval is van Cheap Taxi in Kortrijk. De taxi vervoerde op dat moment een klant. “De klant is met zijn hoofd tegen het plexiglas gebotst en was erg geschrokken”, zegt Emmanuel Himbert, zaakvoerder van Cheap Taxi. “Zowel de passagier als de chauffeur zijn op de spoeddienst geweest voor een check-up. Ik ga de klant deze week bezoeken en nog een kleine attentie geven. We zijn uiteraard goed verzekerd.”

Geen ontslag

De chauffeur die het ongeval veroorzaakte was vrij jong. “Ik ga hem zeker niet ontslaan”, zegt Emmanuel Himbert. “De chauffeur stuurde ik al een liefdevol bericht. De passagier vertelde me dat de chauffeur ook niet te snel reed. Het ongeval gebeurde aan een parkeerstrook voor een huis. Ik heb dat ook al meegemaakt dat een strook wordt vernauwd door drie à vier parkeerplaatsen, zonder enige aanduiding. Dat komt regelmatig voor en is levensgevaarlijk, zeker als het mistig is en als je de regio niet kent. Dat zou niet meer mogen. Nu goed, de chauffeur is in fout.” Himbert benadrukt dat de chauffeur niet gedronken had.

Lees ook: Taxibedrijven verwachten snel meer klanten

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.