Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic

De Grote Verkeersquiz moet verkeerskennis vergroten

Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic (onbeperkt gebruik)

Weggebruikers kunnen tot 15 november meedoen aan De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee verkeerskennis op een speelse manier kan worden bijgespijkerd. Wie minstens zeven van de tien vragen goed heeft, maakt kans op een elektrische fiets of een andere prijs.

De helft van alle dodelijke arbeidsongevallen in de privésector vindt plaats in het verkeer. Dat blijkt uit cijfers van Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico’s. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) biedt bedrijven daarom de mogelijkheid om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz. Werknemers kunnen hiermee hun verkeerskennis opfrissen. Al meer dan 300 bedrijven hebben zich ingeschreven.

Op de site van De Grote Verkeersquiz krijgen deelnemers in totaal tien meerkeuzevragen. De deelnemers die in ieder geval zeven vragen goed hebben beantwoord, maken dus kans op een elektrische fiets. Naast deze hoofdprijs zijn er nog vele andere prijzen te winnen, zoals workshops en cadeaubonnen.

Verkeersregels elk jaar geëvalueerd

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) legt uit dat zij de verkeersregels elk jaar evalueren. “Dit is van groot belang door de snelle wijzigingen in ons straatbeeld, nieuwe vervoerswijzen die ontstaan en nieuwe vervoersontwikkelingen. Denk hierbij aan de opkomst van de speedpedelec, bakfiets of elektrische step en de aanleg van fietssnelwegen of fietszones. De juiste regels kennen én ze kunnen toepassen is een van de voorwaarden om je veilig in het verkeer te begeven.”

VSV is dit initiatief gestart in samenwerking met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid en het Waalse verkeersveiligheidsagentschap AWSR. De Grote Verkeersquiz wordt op gang getrokken door een social mediacampagne met Tine Embrechts en Sieg De Doncker als ambassadeurs.

Lees ook: Jonge taxichauffeur botst op geparkeerd voertuig

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.