Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Taxi geëxplodeerd in Liverpool, mogelijk terreurdaad

Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

In de Britse stad Liverpool is zondagochtend bij het Women’s Hospital een taxi ontploft. De chauffeur raakte gewond en een passagier overleed ter plekke. Drie personen zijn inmiddels opgepakt op verdenking van terrorisme. 

Lokale media melden dat ooggetuigen een luide knal hoorden, gevolgd door een zwarte rookpluim. Foto’s van een uitgebrande wagen op het parkeerterrein van het ziekenhuis werden op sociale media gedeeld. De taxi zou volgens de politie nog maar net voor het ziekenhuis staan toen de explosie plaatsvond, meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Chauffeur buiten levensgevaar

De antiterreurpolitie werd door de politie opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Er bleken verdachte omstandigheden te zijn. Drie mannen van 21, 26 en 29 jaar oud konden al kort daarna gearresteerd worden op verdenking van terreur.

De chauffeur van de taxi, die uit de wagen kon ontsnappen voordat de vlammen zich verspreidden, zou volgens de politie niet in levensgevaar zijn. Het onderzoek van de antiterreurpolitie naar het voorval en de betrokkenen loopt nog.

Lees ook: Taxichauffeur de cel in voor mensensmokkel

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.