Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxi-explosie Liverpool was terreurdaad, chauffeur gezien als held

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

De chauffeur van de maandag geëxplodeerde taxi in Liverpool heeft een mogelijk bloedbad voorkomen. Hij vond de passagier verdacht en sloot hem op in zijn voertuig. Kort daarna liet de inzittende een explosief ontploffen. De politie heeft de explosie aangemerkt als terroristisch incident. 

De taxichauffeur had de deuren vergrendeld en zat op dat moment zelf ook nog in de auto, meldt het Nederlandse RTL Nieuws. Een aantal seconden na de explosie wist hij op eigen kracht het voertuig te verlaten. Hij raakte lichtgewond, maar de dader kwam wel om het leven.

Britse media melden dat het ging om een 32-jarige Syrische azielzoeker. Het explosief dat hij bij zich had, was vermoedelijk door hemzelf in elkaar gezet. De vier mannen die eerder waren aangehouden in verband met de aanslag zijn na ondervraging weer vrijgelaten.

Verschrikkelijke ramp in het ziekenhuis

Het voorval vond plaats voor de ingang van het Women’s Hospital. Burgemeester Joanne Anderson van Liverpool looft de chauffeur voor zijn ‘heldhaftige inspanningen’. In een radioprogramma van BBC stelt Anderson dat de chauffeur iets heeft kunnen voorkomen dat een absoluut verschrikkelijke ramp in het ziekenhuis had kunnen zijn.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.