Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Binnenkort ook taxi’s en minibusjes ingezet voor leerlingenvervoer

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

De Vlaamse regering trekt dit schooljaar 11 miljoen euro extra uit voor onder andere het leerlingenvervoer. Dit geld wordt gebruikt voor verschillende extra vervoersmiddelen, zoals taxi’s en minibusjes, en busbegeleiding. Vanaf eind januari worden naar verwachting de eerste aanpassingen gedaan.

De taxi’s en minibusjes moeten op korte termijn een uitkomst bieden voor ritten met het collectief vervoer die nog te lang duren. Het doel is dat geen enkele leerling nog langer dan 90 minuten per rit op de bus moet zitten. “Het is belangrijk dat we voor bepaalde kinderen aangepast maatwerk kunnen bieden”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters.

Het kabinet en De Lijn hebben de afgelopen twee weken niet stilgezeten. Op 21 december bereikten zij een akkoord rond het leerlingenvervoer. De Lijn zou het nieuwe bestek hiervoor intussen hebben opgesteld. “Een twintigtal scholen voor het buitengewoon onderwijs, waarvan de enkele ritten van het leerlingenvervoer langer duren dan 90 minuten, werd daarna gecontacteerd”, legt Peeters uit. Het gaat om tachtig van de 120 zones waarin leerlingenvervoer wordt gereden.

Aangepaste planningen bezorgd

Er is een voorstel gedaan om hun leerlingenvervoer te optimaliseren, zo laat Peeters weten. “Het voorstel is intussen – met de scholen die gereageerd hebben – doorgesproken en eventueel ook aangepast”, zegt minister Peeters. De aangepaste planningen zijn inmiddels ook alweer aan de betrokken scholen doorgegeven. Vanaf eind januari worden de eerste veranderingen in het leerlingenvervoer verwacht. Peeters roept scholen die nog niet gereageerd hebben op om dit snel te doen.

Lees ook: Vervoort wil meer inclusief begeleid schoolvervoer met minder reistijd

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.