Taxi Caboes

LVW Taxi neemt Taxi Cisse over en slaat nieuwe weg in

Foto: Amaury

De taxiwereld krijgt er in de loop van januari een nieuwe speler bij: Caboes. Dat is een samenvoeging van de taxibedrijven Taxi Cisse en Luchthaven Vervoer Wolput (LVW Taxi). De focus zal voornamelijk op ziekenvervoer liggen, de sector die het meest stabiel is gebleken in coronatijd. 

Zaakvoerders Jonas Wolput en Christelle De Decker van het voormalige LVW Taxi hebben Taxi Cisse overgenomen. Met de nieuwe naam wordt het bedrijf niet meer gekoppeld aan een enkel bedrijf en wordt de vernieuwing ingezet. “De naam Caboes leek ons wel geschikt. Cab omdat het het Engelse woord is voor taxi en ‘oes’ niet zozeer omdat het een betekenis heeft, maar omdat het zorgde voor een mooi geheel”, vertelt Wolput.

Met de overname wordt de taxivloot van LVW Taxi vier keer zo groot “We gaan van twee naar acht wagens en er zijn er ondertussen nog twee extra in bestelling. Er zullen ook een paar extra chauffeurs bijkomen. In totaal hebben we een vijftal voltijdse chauffeurs en tien personen die halftijds voor ons werken. Dat komt overeen met zo’n negen voltijdse chauffeurs.”

Moeilijke jaren achter de rug

Terwijl de coronacrisis nog altijd hevig woedt, investeren Wolput en De Decker dus in hun bedrijf. “Veel mensen verklaren ons voor gek, maar als ze weten dat taxivervoer meer is dan aan het station wachten op iemand die vervoerd moet worden, dan begrijpen ze onze keuze wel. Het betreft namelijk ook ziekenvervoer.” Dit vervoer gaat ook in tijden van corona door. Daarom zullen zij zich hier meer op gaan toeleggen.

Taxi LVW was in het verleden vooral gespecialiseerd in luchthavenvervoer en die sector heeft het enorm zwaar. “De afgelopen twee jaar hadden we wel klanten die het openbaar vervoer vermeden omdat ze schrik hadden voor de drukte daar, maar dat percentage van extra klanten is eigenlijk verwaarloosbaar. We hebben dus moeilijke jaren achter de rug.” Toen de kans op deze overname zich voordeed, zijn zij hier dan ook direct op ingesprongen. “Ook gewoon omdat we ambitieus zijn”, stellen de zaakvoerders.

Rooskleurig toekomstbeeld

Wolput ziet de toekomst van het bedrijf rooskleurig toe. “In 2022 zullen we nog last hebben van corona. Daar ben ik van overtuigd. Maar met de focus op het ziekenvervoer zullen we ook dit jaar werk hebben. In de verdere toekomst zie ik de taxisector ook terug naar het normale niveau gaan. Zo zal hopelijk ook snel het luchthavenvervoer terug op gang komen en kunnen we hopelijk als bedrijf nog extra groeien.”

Lees ook: ‘Taxibedrijven hebben veerkracht en doorzettingsvermogen getoond’

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.