Protest Brussel

Taxi’s gaan toegangswegen Brussel blokkeren en beloven meer acties

Foto Amaury

De Brusselse taxisector is van plan om donderdag het verkeer in de stad te verstoren. Ze willen daarmee vragen om strengere controles op Uber-chauffeurs. De kans is groot dat er later meer acties volgen.

Dat zegt Sam Bouchal namens de Brusselse taxifederatie BTF. De taxichauffeurs willen met strengere controles zorgen dat Uber-chauffeurs niet de kans krijgen om met een VVB-licentie (verhuur van voertuig met bestuurder) in Brussel taxivervoer aan te bieden. De controles zijn al wel vaker beloofd, zo betoogt Bouchal tegen Bruzz, maar ze bleven tot nu toe volgens hem uit.

Wanorde

Dinsdag vond na een manifestatie van de chauffeurs een overleg plaats met minister-president Rudi Vervoort, maar die kon de ontevreden groep niet vertellen wat ze wilden horen. Volgens Bouchal wordt hen gevraag de regels te respecteren door een overheid die dat zelf ook niet doet. En dus gaan de taxichauffeurs donderdag het verkeer verstoren door twee belangrijke toegangswegen tot Brussel te blokkeren. “Als ze wanorde willen, zullen we wanorde creëren”, aldus Bouchal. Hij geeft ook aan dat er vanaf nu meerdere keren per week zulke acties verwacht mogen worden

Lees ook wat Sam Bouchal aan TaxiPro vertelde in zijn terugblik op 2021: ‘Het was een ongezien rampjaar’

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.