Chauffeur Kevin van Taxi De Waele
Interview

Taxi de Waele in diepe rouw na dodelijk ongeval chauffeur

Foto: Matthias, Taxi De Waele

Taxi De Waele uit Zelzate is in diepe rouw. Hun chauffeur Kevin Verplancken heeft namelijk zondag het leven gelaten na een dodelijk ongeval op de E17 in Lokeren. Hij reed zonder toestemming in een dienstwagen. Dit heeft volgens zaakvoerder Thierry de Waele nare gevolgen, waar hij de sector voor wil waarschuwen.

De 38-jarige Verplancken werkte sinds 2018 voor het bedrijf en was fier op het werk dat hij deed. Hij had een vrouw en zes kinderen. Het ongeval vond plaats in de vrije tijd van Kevin. Hij reed wel met zijn dienstvoertuig, maar er zaten geen passagiers in. Zo’n anderhalve kilometer voorbij de oprit Lokeren verloor Kevin de controle over het stuur van het voertuig verloor. Vervolgens reed hij frontaal in op een verkeersbord langs de kant van de weg en overleed ter plaatse.

Kevin werkte sinds 2018 als ambulancier bij het taxibedrijf Taxi De Waele en was volgens zijn familie zeer fier op zijn werk. Zaakvoerder Thierry De Waele is in rouw door deze gebeurtenis. “Toen ik het nieuws vernam stond mijn wereld stil. Hij was enorm geëngageerd. Hij deed zijn job graag en was flexibel. Ik wens zijn familie alle sterkte toe.” Het taxibedrijf heeft ondertussen ook een beroep gedaan op slachtofferhulp om ondersteuning te bieden aan de directe collega van Kevin. Ook hij is aangedaan door het nieuws.

Administratieve problemen

De taxichauffeurs van De Waele mogen eigenlijk niet zonder toestemming privé-ritten maken met hun dienstvoertuig. Dat Kevin dit wel heeft gedaan, is volgens de zaakvoerder van het taxibedrijf slecht nieuws voor zowel het bedrijf als de nabestaanden. “Het feit dat hij de rit niet heeft aangevraagd, zorgt voor extra administratieve problemen. Had hij een betalende taxirit aangevraagd voor zichzelf, dan was hij voor niets aansprakelijk. Dat is ook belangrijk bij een politiecontrole, zodat je kan uitleggen wat je aan het doen bent. In het verleden heeft hij wel vaak een privé-rit aangevraagd en op factuur betaald.” De Waele benadrukt echter dat hij zich het minst zorgen maakt over de wagen. “Die kunnen we altijd vervangen, maar Kevin zijn leven helaas niet en dat zal blijvende sporen nalaten.”

Boetes invoeren

De Waele doet een oproep aan de hele taxisector en ook nadrukkelijk aan taxichauffeurs die hun voertuig mee naar huis nemen en hier zonder toestemming mee rijden. “Wees hier waakzaam op. Het kan leiden enorme gevolgen hebben.” Hij stelt dat hij hier wederom intern met zijn taxichauffeurs op gaat hameren. “Ze mogen hun voertuig privé gebruiken, maar alleen als ze een taxirit aanvragen. We waren als taxibedrijf alvast van plan om boetes in te voeren voor taxichauffeurs die zich daar niet aan houden.” Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Volgens De Waele reed de chauffeur zeker niet te snel.

Lees ook: ‘Taxiklanten veilig naar huis brengen gaat boven alles’

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.