Taxi's Brugge

Campagne moet motor van wagens niet langer onnodig laten draaien

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

In het voorjaar gaat er in Brugge een campagne van start om mensen te sensibiliseren om niet de motor van hun wagen te laten draaien als ze stilstaan. Dit op initiatief van gemeenteraadslid Karin Robert van Groen. Robert wil dat de campagne zich ook naar de taxisector richt.

De campagne start in mei of april, zo meldt de Krant Van West-Vlaanderen. Volgens schepen Minou Esquenet (CD&V) produceert een auto de meest vervuilende uitlaatgassen als de motor koud draait. “De motor stationair laten draaien bij scholen, parkeerplaatsen of aan openstaande bruggen is vervelend en ongezond”, zegt de schepen. “De gassen die vrijkomen bij het stationair laten draaien van de motor bevatten CO2. En dat is nefast voor onze planeet.” Eerst zal er gesensibiliseerd worden. Nadien volgen er boetes.

Verboden

De reden dat Robert wil dat de campagne zich ook naar de taxisector richt, is omdat ze regelmatig ziet dat taxichauffeurs op de Markt of aan het station hun motor niet afzetten terwijl ze wachten op klanten. “Volgens artikel acht van de wegcode is het trouwens simpelweg verboden om de motor stationair te laten draaien”, benadrukt ze. Volgens het gemeenteraadslid moeten er zeker voetpadborden aan de taxistaanplaatsen, bruggen en scholen geplaatst worden. De bestaande borden moeten volgens haar een opknapbeurt krijgen. Ook gemeenschapswachten kunnen volgens haar een sensibiliserende rol spelen.

Lees ook: Mondmaskers in taxi’s blijven, ondanks code geel

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.