Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur krijgt celstraf en contactverbod met zijn ex-baas

Foto: iStock / Alexstar

Een taxichauffeur uit Veurne heeft een contactverbod met zijn voormalige werkgever, een taxibedrijf uit Koksijde. Dat heeft de rechtbank in Veurne beslist. De man heeft ook vier maanden cel met uitstel wegens belaging opgelegd gekregen en moet een schadevergoeding van 450 euro ophoesten.

De taxichauffeur werkte tot augustus vorig jaar bij een taxibedrijf in Koksijde, meldt Het Nieuwsblad. Het conflict zou begonnen zijn toen de taxichauffeur op een zondag een rit weigerde uit te voeren naar Zaventem. De zaakvoerder besliste toen dat de wachtdienst die de taxichauffeur gedurende vijf uur per dag normaal thuis verrichte, voortaan op kantoor moest plaatsvinden.

De advocaat van de taxichauffeur spreekt van pesterijen. De taxichauffeur zou zelfs ziek zijn geworden van deze maatregel en was daarom een tijdje met ziekteverlof. Uiteindelijk werd de chauffeur om dwingende reden ontslagen. Op dat moment zou er nog een loonachterstand zijn van twee maanden zijn.

Belaging

De relatie verzuurde helemaal toen de werkgever aangifte ging doen bij de politie van belaging door de bewuste taxichauffeur. Volgens de advocaat van de werkgever werd zijn cliënt overspoeld met berichten en telefoontjes. De zaakvoerder van het taxibedrijf vroeg meermaals te stoppen, maar zonder resultaat. De taxichauffeur zou zijn baas zelfs aangevallen hebben op straat toen die op wandel was met zijn hond. De rechter achtte de feiten van belaging bewezen. Om deze reden moet de taxichauffeur vier maanden cel in met uitstel, krijgt hij een contactverbod met zijn ex-baas en moet hij een schadevergoeding betalen.

Lees ook: Man riskeert cel om mishandelen taxichauffeur

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.