Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Man riskeert cel om mishandelen taxichauffeur

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Twee jaar cel voor het slaan en verwonden van een taxichauffeur. Dat riskeert een man door zijn handelen bij een ruzie over de reinigingskosten van een taxi.

Aanleiding was dat de taxichauffeur reinigingskosten wilde aanrekenen omdat de moeder van de agressieveling in de wagen plaste, meldt Het Nieuwsblad. Toen de taxichauffeur moeder en zoon begin augustus 2019 afzette in de Kongostraat, zag de chauffeur dat de vrouw op de achterbank van de taxi had geplast. Hij wilde daarvoor een reinigingskost van 25 euro inbrengen. De zoon was daar helemaal niet mee akkoord, werd agressief en deelde enkele vuistslagen aan de taxichauffeur uit.

Arbeidsongeschikt

De taxichauffeur was vier maanden arbeidsongeschikt en tot een jaar na de feiten nog altijd vijf procent arbeidsongeschikt. Volgens de advocaat van de verdediging was de moeder incontinent en zat ze in een rolstoel. Volgens de advocaat is de beklaagde een alleenstaande, hardwerkende vader die zeer gehecht was aan zijn moeder. De moeder is intussen overleden. De verdachte schreef al een brief naar het slachtoffer waarin hij zich verontschuldigde. Op 9 maart kent hij zijn straf.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.