Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxichauffeur mogelijk de cel in door handgemeen met fietser

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Een celstraf van drie maanden of een vervangende werkstraf voor slagen aan een fietser. Dat hangt een zestigjarige taxichauffeur boven het hoofd. Het handgemeen vond twee jaar geleden plaats in de smalle Schapenstraat in Leuven.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de taxichauffeur de fietser moedwillig aangereden tijdens het voorbijsteken omdat de fietser niet aan de kant ging. De taxichauffeur reed door, waarop de fietser een foto van de nummerplaat gemaakt zou hebben, meldt Het Laatste Nieuws.

Toen de taxi in een file terecht kwam, kwam het opnieuw een confrontatie tussen de fietser en de chauffeur. De fietser verklaarde opnieuw dat hij van zijn sokken werd gereden door de taxichauffeur. De fietser kon dit aantonen met een kapot achterwiel, sporen op zijn broek en schaafwonden aan de linkerenkel.

Advocaat

De taxichauffeur vindt de beschuldigingen zwaar. De chauffeur gaf toe dat hij de fietser bij de kraag vatte, maar het was volgens hem niet meer dan dat. Hij verklaarde dat hij een opening zag om de fietser voorbij te rijden en toen zou de fietser met zijn elleboog de spiegel van de taxi aangeraakt hebben. Op het moment van het incident vervoerde de taxichauffeur een klant. De taxichauffeur zal een advocaat onder de arm nemen om zich nog beter te verdedigen. De rechter liet de zaak uitstellen naar 5 december.

Lees ook: Autonome taxi rijdt weg bij aanhouding in San Francisco

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.