Taxi op snelweg Nederland (foto: 36clicks/iStock)

Stad Oostende maakt aanvraag mobiliteitspremies makkelijker

Vrij te gebruiken via iStock

Voor mensen met een beperking wordt het gemakkelijker om een premie voor mobiliteit of ondersteuning aan te vragen in de Stad Oostende. De administratieve rompslomp wordt namelijk verminderd.

Het gaat om de aanvraag van de tegemoetkoming voor individueel vervoer, vervoer naar een vakantieverblijf en de sociaalpedagogische toelage voor ouders van een kind met een beperking. Dat meldt de krant Het Nieuwsblad. De aanvragen voor de premies zullen voortaan behandeld worden door maatschappelijk werkers van de dienst Rechtenverkenning.

Veranderingen

Volgens de bevoegde schepen van toegankelijkheid kwam er bij de aanvraag van de drie premies tot vandaag heel wat administratieve rompslomp kijken. Hier komt verandering in. Patiënten hoeven namelijk niet meer verplicht een beroep te doen op een taxi, er moeten geen vervoersbewijzen meer doorgestuurd te worden en wie op reis gaat hoeft dat niet meer te doen via een organisatie die aangepaste reizen aanbiedt. Daarbij is er voor mobiliteit een premie van 75 euro voorzien voor wat betreft individueel vervoer.

Lees ook: Taxistandplaatsen station Diest worden vernieuwd

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.