Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxi Dominic uit Kortrijk gooit handdoek in de ring

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Twee jaar na de oprichting stopt het Kortrijkse Taxi Dominic met bestaan. Reden is dat zaakvoerder Dominic Creus alsmaar moeilijker geschikt personeel kon vinden en moeite had met de oneerlijke concurrentie. 

Het taxibedrijf hield zich voornamelijk met zakelijk vervoer bezig in binnen- en buitenland. Het beschikte ook over een eigen taxistandplaats aan het station. Het zou best goed gaan met het Kortrijks taxibedrijf, meldt het Laatste Nieuws. Zo was er aan klanten geen gebrek. Zelfs met een extra wagen kon het bedrijf het vele werk niet aan. Daarbij had het bedrijf had geen financiële problemen, maar juist volop ambitie om te groeien.

Deze groeiambities werden echter gefnuikt door een moeilijke en haast onmogelijke zoektocht naar geschikt personeel. Creus stelt dat sollicitanten bijvoorbeeld een probleem maakten van de vereiste klederdracht die in Kortrijk voor taxichauffeurs verplicht is. De zaakvoerder had het ook moeilijk met de oneerlijke concurrentie die in zijn regio speelde. “Sommige taximaatschappijen rijden onder de prijzen. Voor een rit naar Roeselare durven sommige maar 30 euro aanrekenen. Dat zijn prijzen waar ik niet tegenop kan.”

Evenementenbureau

Dominic Creus blijft wel even gedreven om te ondernemen. Hij heeft een nieuw evenementenbureau opgericht onder de naam D’Services. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het begeleiden van genodigden op feesten, fuiven en opendeurdagen in bedrijven. Ook beschikt het bedrijf over mensen om een parking in goeie banen te leiden en kunnen stewards, toilet- en vestiaire personeel en eventmedewerkers bij hen ingehuurd worden. Het bedrijf is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen.

Lees ook: D’lenteren koopt Taxi Verts over

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.