Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic
regels

Taxisector maakt slechte beurt tijdens controleacties

Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic (onbeperkt gebruik)

Sommige taxichauffeurs nemen het niet zo nauw met de regels, zo bleek tijdens een controleactie in de Zennevallei. De ‘Actie Taxi’ heeft heel wat inbreuken blootgelegd. Maar liefst 10 van de 27 gecontroleerde voertuigen bleken niet in orde met de taxiwetgeving. Bij een andere controleactie aan het Zuidstation werd een controleur aangevallen.

Vorige week controleerde vond de grote controleactie plaats door de politiezone Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw), zo meldt het Nieuwsblad. Er werden gedurende twee dagen specifiek taxi’s gecontroleerd bij gerichte acties op de Nijvelsesteenweg in Halle en de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De controle kreeg dan ook de toepasselijke naam ‘Actie Taxi’, en werd ondersteund door de controlediensten van Brussel Mobiliteit.

Geen goede beurt

Tijdens de controle maakte de taxisector geen goede beurt. Bijna de helft van de voertuigen bleek niet in orde met de taxiwetgeving. Twee voertuigen beschikten niet over een geldig verzekeringsbewijs. Die werden in beslag genomen. Een taxichauffeur was in het bezit van verdovende middelen en een andere taxichauffeur kon zelfs geen geldig rijbewijs voorleggen.

Controleur aangevallen

Dinsdagochtend werd bij een andere controleactie een controleur van Brussel Mobiliteit bedreigd en aangevallen aan het Zuidstation in Brussel tijdens een controleactie van voertuigen voor personenvoer, zo meldt VRT NWS.  Het incident ontstond toen de controleur vaststelde dat een chauffeur enkel een vergunning voor de Vlaamse Rand had en niet voor het Brusselse Gewest.

De controleur werd vervolgens door de chauffeur en vrienden van hem bedreigd. Er ontstond een handgemeen. De controleur kreeg een schop in de rug en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De daders zijn nog niet gevat. Brussels minister-president Rudi Vervoort spreekt van een onaanvaardbare agressie.

Lees ook: Taxisector kan weer volop voertuigen aankopen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.