Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Bijzondere verloren voorwerpen in Brusselse taxi’s

Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Bij de gewestelijke overheidsdienst Brussel Mobiliteit zijn in 2019 ruim twintig voorwerpen binnengebracht die door passagiers in taxi’s verloren zijn. Slechts vier daarvan werden ook weer opgehaald door de eigenaars.

Het gaat hier alleen om de voorwerpen die bij Brussel Mobiliteit binnengebracht zijn. De verschillende taxicentrales krijgen ook objecten binnen die passagiers in taxi’s hebben achtergelaten. De voorwerpen die het meest in Brusselse taxi’s blijven liggen, zijn onder meer portefeuilles, mobiele telefoons, sleutels en koffers.

“Maar er zijn toch ook opvallende zaken die iets meer tot de verbeelding spreken”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Zo werden in de Brusselse taxi’s onder meer een zeer grote luidspreker, een maatpak, krukken en zelfs de boog van een cello gevonden. Dat zijn toch geen kleine zaken die mensen achteloos kunnen achterlaten.”

Slechts vier voorwerpen van de 24 die werden ingeleverd door chauffeurs, werden opgehaald door de eigenaars. De rest werd nooit opgehaald. “Ook de eigenaar van de boog van de cello is bij ons komen informeren, maar die is helaas nooit binnengebracht bij ons”, zegt Paemen. “Dus we hebben die ook niet gevonden.”

Taxinummer

Als mensen opzoek gaan naar een voorwerp dat ze verloren hebben gedaan in een taxi, dan is het belangrijk voor Brussel Mobiliteit om te weten in welke taxi het was. “Noteer altijd het identificatienummer van de taxi of de nummerplaat”, zegt Paemen. “Want zonder de gegevens van de taxi kan Brussel Mobiliteit moeilijk achterhalen waar het voorwerp zich bevindt.”

Vaak weten mensen niet dat ze hun voorwerp verloren zijn. Of waar ze het verloren zijn geraakt. “Misschien weten ze niet dat ze bij ons terecht kunnen, nochtans proberen we dat duidelijk te communiceren”, zegt Paemen. “We hebben de indruk dat het aantal klachten met betrekking tot het aantal verloren voorwerpen de laatste jaren is afgenomen.”

Luister op de podcast van TaxiPro.be naar het interview met Inge Paemen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.