Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni

Taxi brengt jonge Mechelaar tijdens rijverbod naar nachtelijke date

Alcoholcontrole, blaastest. Foto: iStock / Daniel Chetroni (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur in de regio Mechelen had afgelopen weekend een vastbesloten passagier aan boord: een jonge Mechelaar die zijn rijbewijs moest inleveren wegens dronkenschap, maar koste wat kost bij zijn date wilde geraken.

Het voorval deed zich voor tijdens het voorbije weekend. Een 24-jarige Mechelaar liep tijdens een alcoholcontrole in Mechelen tegen de lamp omdat hij te veel gedronken had. Het tijdelijke rijverbod van zes uur dat hem ten deel viel, was een grove streep door zijn rekening. De man was juist onderweg naar zijn date.

“Onze collega’s stelden vast dat de interventie zijn planning in de war stuurde. Hij had immers online een date gescoord met een jonge dame, die hem om 3.00 uur bij haar thuis had uitgenodigd”, wordt een commissaris van de politiezone Mechelen-Willebroek geciteerd door Gazet van Antwerpen.

Taxi besteld terwijl politie boete uitschrijft

De politiemannen hoorden dat de 24-jarige aan zijn date telefonisch om wat uitstel vragen. Ook liet hij snel een taxi naar de controlepost komen om hem daar op te pikken. “Hij tekende quasi blindelings de papieren voor de afhandeling van zijn zaak, en sprong meteen in de taxi om zijn afspraakje niet te missen”, klonk het bij de politie.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.