Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

OM vraagt vrijspraak voor (vrijwel) niet betalen taxirit

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een koppel uit De Panne dat een taxirit niet kon betalen, komt er mogelijk van af zonder straf. Het Openbaar Ministerie in Veurne vraagt namelijk om vrijspraak omdat ze niet van tevoren hadden bedacht dat ze niet zouden betalen.

De feiten speelden zich op 20 oktober vorig jaar af. Het koppel uit De Panne reed op de snelweg E403 in Roeselare. Plots kregen ze autopech. Ze moesten hun wagen op de pechstrook achterlaten en de snelweg zo snel mogelijk verlaten, zo zei de politie. Die belde zélf een taxi zodat het koppel naar de Panne zou terugkeren. Er stelde zich wel een klein probleem: het koppel had welgeteld 16 euro op zak om de taxirit van 118,50 euro te betalen. Het koppel heeft de 16 euro dan ook aan de taxichauffeur overhandigd.

Geen sprake van afzetterij

En omdat het koppel alsnog een deel van de taxirit betaald heeft, kan er volgens de procureur helemaal geen sprake zijn van afzetterij. “Dat kan alleen als je op voorhand zou weten dat je geen geld op zak hebt, niks betaalt en dan tóch de taxi zou bestellen. Wij moeten dus zelf de vrijspraak vragen voor dit koppel,” zo citeert Het Nieuwsblad het OM. De taxichauffeur is het daar niet mee eens en voelt zich bedrogen. Hij eist meer dan 300 euro. Op 8 oktober wordt het vonnis bekend.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.