Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Laatste dag voor nominatie kandidatuur IRU Erediploma

Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Vandaag sluit de indieningtermijn voor kandidaten voor het IRU Diploma of Honour, een prijs die door de International Road Transport Union (IRU) wordt uitgereikt aan chauffeurs, waaronder taxichauffeurs.

Het IRU diploma wordt uitgereikt aan (taxi)chauffeurs die zich langdurig hebben onderscheiden door hun veilige rijden, trouwe dienst en goed gedrag. Kandidaten kunnen door hun werkgever worden aangemeld. Dit kan dus tot vandaag. Ook zelfstandige chauffeurs komen in aanmerking.

Een miljoen zakelijke kilometers

Om voor het diploma in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moet de kandidaat aangesloten zijn bij een IRU-lid. In België is dat bijvoorbeeld taxifederatie GTL. Daarnaast moet de chauffeur minstens twintig jaar tot tevredenheid van een bedrijf in de sector hebben gewerkt, waarvan de laatste vijf jaar bij de huidige werkgever.

De chauffeur moet verder minstens één miljoen zakelijke kilometers hebben gereden en hij mag de laatste vijf jaar geen zware verkeersovertreding, of zware overtreding van douane- of administratieve voorschriften hebben begaan

Twee chauffeurs van B.A.R.T geëerd

Nadat een bedrijf kandidaten heeft aangemeld zal IRU de kandidatuur beoordelen. Medio november zullen de prijswinnaars bekend gemaakt worden. Alhoewel de taxibranche een sector is met redelijk voor verloop, zijn er ook veel anciens in dienst. Elk jaar noteert ons land tussen de twee en acht genomineerden. Vorig jaar werden twee taxichauffeurs van Luchthavenvervoer B.A.R.T. geëerd met het IRU erediploma. Ook taxichauffeur Cyrille Delisse van CD & Cie Taxi uit Lessines viel in de prijzen.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.