Bart van Pee Taxi Walter Zaventem
Interview

Bart van Pee tien jaar chauffeur bij Taxi Walter: ‘Één grote familie’

Foto: Matthias Vanheerenthals

Bart Van Pee is al bijna tien jaar taxichauffeur bij Taxi Walter Zaventem. Volgens de chauffeur stelt dit bedrijf kwaliteit, propere wagens en een vriendelijke en familiale sfeer voorop, zowel voor de chauffeur als voor de klanten. Hij voelt zich thuis in het vak en het bedrijf en hoopt het werk nog lang te mogen doen.

Van Pee uit Betekom-Begijnendijk is met zijn veertig jaar één van de jongste taxichauffeurs bij Taxi Walter Zaventem, dat veel luchthavenvervoer verzorgd. Hij is al negen jaar trouw in dienst bij het bedrijf. Daarvoor reed hij tien jaar met de vrachtwagen. “We onderscheiden ons vandaag met Taxi Walter Zaventem van heel wat taxibedrijven”, zegt hij. “We zijn altijd stipt. Er staat altijd een chauffeur klaar voor reservaties ongeacht of de vlucht vervroegd of verlaat is. Alles wordt opgevolgd door de dispatch waardoor iedereen zorgeloos en stipt op zakenreis of vakantie kan vertrekken.”

Van Pee houdt enorm veel van het sociale taxileven. “Gewoon onder de mensen zijn en hun goed laten voelen.” Zijn shift start dagelijks rond 13:30 uur en eindigt vaak na middernacht. “Ik zie mijn werk meer als een werkwoord. Velen werken om te leven. Maar het echte leven zie je als je ‘werkt’. Ik heb zowel op het werk als in het privéleven veel lief en leed gedeeld.”  De chauffeur geeft aan dat hij in de taxi iedereen behandelt zoals hij zelf ook behandelt zou willen worden en iedereen verwelkomt op zo’n manier dat ze zich thuis voelen. “Het maakt niet uit of het lange of korte ritten zijn”, zegt Bart. “Niet alles draait om geld in het leven maar wel om het menselijke en het hart.”

Wanbetalers en dronken klanten

Soms maakt Van Pee echter ook minder leuke situaties mee, zoals met wanbetalers of dronken klanten. “In principe mogen we de identiteitskaart in beslag nemen of de politie kunnen bellen, maar beide heb ik nog nooit gedaan. We hebben namelijk een alarmknop. As ik deze indruk, begint de auto ononderbroken te claxonneren. Voor wanbetalers heb ik een leugentje om bestwil. Ik maak ze wijs dat deze knop meteen in verbinding staat met de alarmcentrale van de politie. Ik zeg dat als ik de knop indruk, de politie hier binnen de paar minuten staat. Dan betalen ze altijd zonder problemen.”

Familiegevoel

Bart heeft ook veel aan zijn collega’s en ex-collega’s. Hij noemt hierbij specifiek de naam Alexander. “Dat was een vaderfiguur voor mij waar ik jaren mee heb samengewerkt. Helaas is deze ster overleden. Velen zijn er verdrietig van. Het was een heel speciaal iemand waar we enorm veel van hielden. Hij was altijd correct en de beste chauffeur die je je maar kan inbeelden. Soms moesten we vaak heel laat op klanten wachten. Dan haalden we grapjes met elkaar uit en haalden we het beste bij elkaar naar boven. Dat is het familiegevoel dat in de firma leeft, wat ook de klanten voelen.”

Gedurende zijn hele carrière heeft hij het taxibedrijf zien groeien. “Ik heb het bedrijf helemaal zien openbloeien. Taxi Walter Zaventem heeft vele contracten met alle multinationals die hun kantoren hebben rond Zaventem. Ik rij over heel Europa met zakenmensen en piloten. Helaas door corona zoals zovele bedrijven hebben wij ook het hard te verduren gekregen, waardoor vele zakenmensen genoodzaakt geweest zijn van thuis uit te werken. Ik werk voor een hele goede en sympathieke patron. Hij heeft het hart op de juiste plaats. We zijn net één grote familie.”

Lees ook: Taxi Dominic uit Kortrijk gooit handdoek in de ring

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.