Sammy Declerck

Taxichauffeur Sammy springt bij in de zorg

Foto: Sammy Declerck

Sammy Declerck uit Beveren-Leie heeft zijn job als taxichauffeur tijdelijk ingeruild voor een deeltijds dienstverband in de zorg. De chauffeur vreesde lange tijd werkloos thuis te zitten door de nieuwe coronamaatregen en dat wilde hij niet.

“Vanaf maandag 19 oktober zat ik weer werkloos thuis, wie weet voor hoe lang”, vertelt de Sammy, die sinds vier jaar voor taxi Leiedal uit Kortrijk werkt, aan TaxiPro. “Dat zag ik voor een tweede keer niet zitten. Toen ik hoorde dat minister Hilde Crevits een platform had opgericht voor tijdelijk werkloze mensen die bij kunnen springen in de zorg, heb ik mij daarvoor gelijk ingeschreven.”

Gaarkeuken

Binnen drie uur kreeg de West-Vlaming een reactie en mocht hij langskomen op een kennismakingsgesprek. “Daarna heb ik gelijk een contract gekregen voor een maand om halftijds te werken in de keuken van een woonzorgcentrum. Dit contract kan verlengd of uitgebreid worden naar gelang de situatie.”

Met zijn bijbaan wil hij zijn uitkering aanvullen en zijn steentje bijdragen aan de zorg. Alhoewel het een opmerkelijk carrièremove lijkt, ziet hij wel gelijkenissen met zijn werk als taxichauffeur. “In de zorg heb je ook sociaal contact met mensen en je stelt je dienstbaar op.”

Grillig werkverloop

De West-Vlaming kent door de coronacrisis een grillig werkverloop. Na de eerste lockdown werd hij voor vier maanden op tijdelijke werkloosheid naar huis gestuurd. “Van 1 juli tot 21 juli was ik weer aan het werk, waarna ik op verlof ging. Van 1 september tot 16 oktober was ik weer op de baan. Totdat de coronamaatregen weer verstrengd werden.”

De werkgever van Sammy, Taxi Leiedal, maakt zware tijden door tijdens de coronacrisis. “We hadden voor de coronacrisis acht chauffeurs, nu zijn er nog drie over. Eén chauffeur is op pensioen gegaan en een ander nam ontslag”, vertelt de chauffeur. Als de coronacrisis achter de rug is, keert hij zeker terug naar zijn taxi. “Ik blijf mijn werkgever trouw. Ik doe het taxiwerk graag en met passie.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.