Toenemende vraag naar taxivervoer in Gent, nu nog chauffeurs vinden

VTAX Gent

De vraag naar taxiritten zit in Gent opnieuw in de lift, maar er zijn niet genoeg chauffeurs. Martijn Steenhaut, algemeen directeur van de Eurolimo Group waar onder meer het Gentse V-Tax toe behoort, trekt aan de alarmbel.

De trend is bekend. Veel chauffeurs zochten tijdens de coronacrisis ander werk. Ondertussen is de situatie in taxiland wel al verbeterd. Dat wordt alvast opgemerkt in Gent. Martijn Steenhaut, CEO van de Eurolimo Group waar onder meer het Gentse V-Tax toe behoort, stelt in het Nieuwsblad dat de situatie al een pak beter is in vergelijking met het afgelopen anderhalf jaar.

Krapte op arbeidsmarkt

Martijn Steenhaut spreekt van een krapte op de arbeidsmarkt. “Mensen die de sector verlieten, komen niet allemaal terug”, zegt Steenhaut. “Ook elders op de arbeidsmarkt is er schaarste, waardoor er weinig instroom is uit andere sectoren. We zetten dus actief in op aanwerving.”

De coronacrisis zorgde ervoor dat er in Gent volgens Het Nieuwsblad meer dan 150 chauffeurs ander werk zochten. Vooral de zelfstandige chauffeurs stopten ermee. Maar liefst veertig procent van hen is gestopt in 2020 of 2021.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.