Contant geld

Loon VVB-chauffeurs stijgt met 2 procent

Foto: vincent

De effectieve en minimumlonen van de VVB-chauffeurs zijn vanaf 1 november geïndexeerd met 2 procent. Dit geeft de taxichauffeurs meer koopkracht. De vakbonden zijn hierover tevreden. “Dit is een automatisch mechanisme en is uiteraard belangrijk voor de chauffeurs om hun koopkracht te behouden”, zegt vakbondsman Yves Toutenel van ACV.

Vakbondsman Erik Maes vult aan: “Het is dus uiteraard belangrijk dat deze nagekomen worden. Het gaat enkel om VVB, omdat deze een uurloon wordt betaald.” De vakbonden beschikken ook over cijfers. Die worden eerstdaags aan alle werkgevers gecommuniceerd en daarna op de website van het Sociaal Fonds geplaatst.

Indexering

De stijging van de lonen komt door een overschrijding van de spilindex van de cao van de VVB-chauffeurs. Hierdoor zijn de loonbarema’s en de Arab-vergoeding aangepast. De Arab-vergoeding wordt toegekend als terugbetaling van kosten die door het personeel worden gedaan, buiten de zetel van de onderneming vermeld in het arbeidsreglement, maar die eigen zijn aan de onderneming. De indexering volgt de eerder gemaakte afspraken in de cao van 21 november 2019.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.