Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Taxichauffeur vrijgesproken van mensensmokkel

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

De Brugse correctionele rechtbank heeft de 42-jarige taxichauffeur Tanh N. vrijgesproken voor mensensmokkel. De rechter had te veel twijfels over zijn schuld. 

De nachtmerrie voor de taxichauffeur begon één jaar geleden, zo meldt tv-zender Focus WTV. De uit Vietnam afkomstige man voerde op 13 maart 2019 in het holst van de nacht drie Vietnamezen van Parijs naar Beselare. Buurtbewoners merkten drie Franse taxi’s op in Beselare, een deelgemeente van de gemeente Zonnebeke. Omdat ze de situatie toch wat verdacht vonden, werd de politie erbij gehaald. Toen de agenten arriveerden, was één voertuig al vertrokken.

Aan boord van de twee overbleven wagens merkten de agenten tien Aziaten op. Voor één chauffeur was er geen probleem. Die mocht meteen beschikken, nadat hij de agenten met een geloofwaardige uitleg overtuigde. Maar een Vietnamese taxichauffeur had minder geluk. In zijn voertuig zagen de agenten drie Vietnamezen van 15, 16 en 17 jaar zitten. De taxichauffeur werd meteen in de boeien werd geslagen op verdenking van mensensmokkel.

Leugen

De taxichauffeur ontkende elke betrokkenheid. Onderzoek wees uit dat de chauffeur meermaals in België is geweest, een feit waarover hij loog. Volgens zijn advocate was dat omdat hij in paniek schoot na zijn arrestatie. Het blijft de dag van vandaag nog steeds onduidelijk wat precies de bedoeling van de taxichauffeur was was.

Ondertussen werkt de taxichauffeur nog steeds voor dezelfde firma. Het openbaar ministerie had eerst 2,5 jaar gevangenisstraf met uitstel en een grote boete gevorderd. Maar de rechter volgde de stelling van de verdediging en sprak de taxichauffeur vrij wegens twijfel.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.