Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Gentse taxichauffeur krijgt celstraf voor mensensmokkel

Foto: iStock / Alexstar

Een Gentse taxichauffeur is in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor mensensmokkel, waarvan een jaar met uitstel.

Het gaat om een 45-jarige Gentenaar die twintig jaar geleden Albanië ontvluchtte, meldt Het Nieuwsblad. In februari 2018 kreeg hij financiële problemen toen hij zijn taxivergunning kwijtspeelde door administratieve slordigheid. En van toen af ging het van kwaad naar erger. Hij kwam met de verkeerde mensen in contact. Britse en Albanese mensensmokkelaars schakelden hem in om illegalen vanuit louche Gentse en Brusselse hotels naar snelwegparkings te brengen.

Mensensmokkel uitbesteed

Maar de politie kwam hem op het spoor via telefoontaps. De chauffeur was in totaal verantwoordelijk voor 163 gesmokkelde mensen. Het teveel aan werk besteedde hij uit aan de gebroeders D., die verantwoordelijk waren voor respectievelijk 38 en 24 gesmokkelde personen. De gebroeders D. kregen van de procureur-generaal 38 en 24 maanden cel.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.