Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Mogelijk werkstraf voor vrouw om wangedrag na taxirit

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een Zaventemse vrouw hangt een werkstraf boven het hoofd omdat ze na een taxirit zeer agressief werd tegen twee politieagenten. Volgens de advocate van de vrouw maakte de chauffeur denigrerende opmerkingen.

De feiten speelden zich één jaar geleden af, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Een taxichauffeur belde naar de politie met de melding dat hij door een dronken vrouw, die hij vervoerd had, aangevallen was. Hij meldde ook dat zij niet betaald had voor de rit. De agenten snelden meteen ter plaatse en zagen dat de vrouw met haar stiletto’s op de taxi inbeukte.

Stamp tegen knie

De agenten slaagden er niet in om de vrouw te kalmeren. Erger nog: de vrouw stampte tegen een knie van de agent en kieperde een beker water over het hoofd van een andere agent. De agenten zijn er toch in geslaagd om haar te overmeesteren. Ze werd naar de cel gebracht, waar ze haar roes kon uitslapen. Volgens het parket is dergelijk gedrag onaanvaardbaar. Het parket hekelt ook het feit dat de vrouw zelfs nooit de moeite deed om naar het verhoor te komen om haar versie van de feiten te geven.

Schunnige blikken

Volgens de advocaat van de vrouw zou de taxichauffeur denigrerende opmerkingen hebben gemaakt en de vrouw schunnige blikken hebben toegeworpen. De vrouw raakte plots in paniek toen de chauffeur op een bepaald moment op een parking stopte. Volgens haar advocate vreesde de vrouw dat ze aangerand zou worden. Ze had dit al eens meegemaakt. De vrouw sprong uit de wagen en trok haar schoenen uit om zich te verdedigen. Toen ze de agenten zag, dacht ze dat ze gered was. Maar toen ze besefte dat de agenten eigenlijk voor haar kwamen, sloeg ze op de taxi uit pure onmacht, zo besluit haar advocaat. De uitspraak wordt eind juni verwacht.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.