Rechter, rechtbank.

Valse taxichauffeur vindt tien jaar cel voor verkrachting ‘te streng’

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

De 44-jarige Yacine B., die zich voordeed als taxichauffeur en vrouwen misbruikte, vindt de eis van tien jaar cel te streng. De verdediging van B. vraagt daarom om een deel van zijn straf met uitstel op te leggen. De valse taxichauffeur zou acht studentes hebben verkracht of misbruikt, nadat hij ze in zijn ’taxi’ had weten te lokken. Zijn slachtoffers reageren misnoegd op het voorstel. 

Vorige week vorderde het openbaar ministerie tien jaar cel voor de serieverkrachter. Maar die straf vindt de verdediging te streng en het aantal jaren te veel. Volgens zijn advocaat moet hij behandeld worden. De verdachte tien jaar opsluiten in de gevangenis opsluiten, lost niets op. De advocaat vraagt een celstraf van maximaal vijf jaar, waardoor een deel ervan met uitstel met voorwaarden kan uitgesproken worden.

De man werd vervolgd voor acht feiten van aanranding of verkrachting, vaak met verzwarende omstandigheden zoals bedreiging met een wapen. Enkele slachtoffers waren aanwezig in de rechtszaal en waren het absoluut oneens met het voorstel van de verdediging om de straf te verminderen.

Buschauffeur bij de MIVB

De man werkte ten tijde van zijn verkrachtingen als buschauffeur bij de MIVB. Tijdens de ritten tussen het Deltadepot en zijn ouderlijke woning zag hij zijn kans schoon om verschillende jonge meisjes, die dikwijls onder invloed van alcohol waren, mee te lokken in zijn zogenaamde taxi.

De man zou zelfs dienstkledij van de MIVB gedragen hebben toen hij de slachtoffers oppikte met de wagen. De Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB vraagt om die reden een schadevergoeding. De reputatie van de maatschappij zou beschadigd zijn door de dader. De uitspraak wordt verwacht op 30 juni.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.