Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Taxichauffeur krijgt celstraf met uitstel voor reeks misdragingen

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een man uit Sint-Genesius-Rode, die in het dagelijkse leven als taxichauffeur werkt, is veroordeeld tot een gevangenisstraf met drie maanden met uitstel. Met deze maatregel wil de rechtbank paal en perk stellen aan het gedrag van de man.

De feiten vonden voor alle duidelijkheid niet plaats tijdens het uitoefenen van zijn job als taxichauffeur. De man heeft sinds 2016 al negentien processen-verbaal voor smaad op de teller staan, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Zo beledigde en bedreigde hij enkele politie-inspecteurs toen die naar de school van zijn jongere broer waren afgezakt omdat die daar een resem beschadigingen had toegebracht.

Agenten uitschelden

Een maand later was het weer prijs. Hij zou enkele politiemensen uitgescholden hebben toen die toevallig in zijn straat een opdracht aan het uitvoeren waren. In juli van dat jaar was er weer een incident. Hij belde de politie omdat zijn buren voor geluidsoverlast zorgden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, kregen ze van de taxichauffeur weer de volle laag. Ze werden door hem uitgescholden.

De advocaat geeft toe dat zijn cliënt zich foutief uitdrukte, maar zegt dat hij nooit de bedoeling had om de politiemensen te kwetsen. Volgens zijn advocaat is het belangrijk om zijn blanco strafregister te behouden, zeker gezien hij taxichauffeur is. De advocaat vraagt de rechtbank om een werkstraf op te leggen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.