Rechter, rechtbank.

Wanbetaling en agressie breekt taxiklant zuur op

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een vrouw uit Zaventem is veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur voor weerspannigheid. Ze verzette zich tegen haar arrestatie nadat ze even daarvoor geweigerd had een taxirit betalen. Zelf had ze een héél andere versie van de feiten, maar daar had de rechter geen boodschap aan.

Haar advocate vroeg vrijspraak, maar daar ging de rechtbank niet op in, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Volgens de rechtbank ging de vrouw voor de ogen van de agenten de taxi te lijf en verzette ze zich op ontoelaatbare wijze tegen haar arrestatie. Er wacht haar een vervangende gevangenisstraf van zes maanden, indien ze binnen het jaar de werkstraf niet uitvoert.

De feiten speelden zich één jaar geleden af. Een taxichauffeur belde naar de politie met de melding dat hij door een dronken vrouw, die hij vervoerd had, aangevallen was. Hij meldde ook dat ze niet betaald had voor de rit. De agenten snelden meteen ter plaatse en zagen dat de vrouw met haar stiletto’s op de taxi inbeukte.

Stamp tegen knie

De agenten slaagden er niet in om de vrouw te kalmeren. Erger nog: de vrouw stampte tegen een knie van de agent en kieperde een beker water over het hoofd van een andere agent. De agenten zijn er toch in geslaagd om haar te overmeesteren. Ze werd naar de cel gebracht, waar ze haar roes kon uitslapen. Volgens het parket is dergelijk gedrag onaanvaardbaar. Het parket hekelt ook het feit dat de vrouw zelfs nooit de moeite deed om naar het verhoor te komen om haar versie van de feiten te geven.

Schunnige blikken

Volgens de advocaat van de vrouw zou de taxichauffeur denigrerende opmerkingen hebben gemaakt en de vrouw schunnige blikken hebben toegeworpen. De vrouw raakte plots in paniek toen de chauffeur op een bepaald moment op een parking stopte. Volgens haar advocate vreesde de vrouw dat ze aangerand zou worden. Ze had dit al eens meegemaakt. De vrouw sprong uit de wagen en trok haar schoenen uit om zich te verdedigen. Toen ze de agenten zag, dacht ze dat ze gered was. Maar toen ze besefte dat de agenten eigenlijk voor haar kwamen, sloeg ze op de taxi uit pure onmacht, zo besluit haar advocaat.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.