Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Valse taxichauffeur krijgt 12 jaar cel voor resem verkrachtingen 

Een serieverkrachter die zich vaak voordeed als taxichauffeur is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf.

Hij deed zich vaak voor als Collecto-chauffeur, een collectieve taxidienst die Brusselaars ’s nachts goedkoop thuisbrengt. Vervolgens misbruikte hij zijn slachtoffers, veelal studentes, onder bedreiging van een mes in zijn wagen. Dat meldt de VRT.

De serieverkrachter is door de rechtbank tot twaalf jaar cel veroordeeld. Hij krijgt ook een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van vijf jaar. Na zijn straf kunnen er dus nog bijkomende maatregelen worden opgelegd.

Tijdens het proces gaf de veertiger toe dat hij seks had met de slachtoffers. Hij bood zijn excuses aan, maar zegt dat dat hij de vrouwen nooit bedreigde met een mes. De serieverkrachter maakte negen slachtoffers.

Onder bedreiging van mes misbruikt

De man sloeg steeds toe nabij de universiteitscampussen van de ULB en VUB. Ook aan het Flageyplein in Elsene sloef hij toe. Hij maakte misbruik van het feit dat ze onder invloed van alcohol waren. Een van zijn laatste slachtoffers zou hij zelfs in zijn eigen woning verkracht hebben.

De man werd in november vorig jaar al opgepakt. Toen had een van zijn slachtoffers het hele verhaal op Facebook gedaan. Aanvankelijk kwam het onderzoek bij het parket van Doornik terecht, al was het snel duidelijk dat er een link met Brussel was.

De man werkte ten tijde van zijn verkrachtingen als buschauffeur bij de MIVB. Hij zou zelfs dienstkledij van de MIVB gedragen hebben toen hij de slachtoffers oppikte met de wagen en hen verkrachtte. De MIVB krijgt een schadevergoeding omdat haar reputatie is geschaad.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.