Rechter, rechtbank.

2.400 euro boete voor onbetaalde taxirit

Een 45-jarige man uit Veurne moet een boete betalen van 2.400 euro omdat hij zijn taxirit vanuit Kortrijk niet betaalde. De rit koste uiteindelijk maar 120 euro, dus ruim 20 keer minder dan de boete. De taxichauffeur krijgt een schadevergoeding van 270 euro

Een taxirit niet betalen, kan een klant wel degelijk zuur opbreken. De taxichauffeur pikte de 45-jarige man uit Veurne in februari op om die naar zijn thuisbasis in Kortrijk te rijden. Er werd een bedrag van 120 euro afgesproken, overeenkomstig het nachttarief. Toen ze bij de woning van de man aankwamen had die meteen een smoes in petto dat zijn bankkaart nog binnen lag. De man liet wel zijn identiteitskaart achter en stapte het gebouw binnen.

Slagen en verwondingen

De taxichauffeur wachtte maar liefst 40 minuten zonder dat zijn klant terugkwam. Toen een politiepatrouille passeerde, deed de taxichauffeur die stoppen. De politie bleek de man te kennen. Volgens de procureur was de man bewust het verkeerde gebouw ingestapt om de man te misleiden.

Later kwam ook naar boven dat de man al een zwaar strafblad had. Er stonden al heel wat zaken op zijn kerfstok, zoals slagen en verwondingen, diefstal en afpersing. De man beloofde de taxichauffeur te vergoeden. De taxichauffeur vroeg zelf ook een schadevergoeding van 270 euro

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.