Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Tiener vrijgelaten inzake poging doodslag na ruzie om taxirit

Foto: iStock / Alexstar

De Brugse raadkamer heeft een 18-jarige man uit Blankenberge voorwaardelijk vrijgelaten voor een poging tot doodslag in Blankenberge. De jongeman nam een man in een wurggreep, nadat die was tussengekomen in een ruzie om een taxirit met zijn vriendin. 

Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Het meisje wilde in Blankenberge een taxi nemen, terwijl haar 18-jarige vriend liever te voet wilde gaan. Een 66-jarige man merkte de ruzie op en hield de jongen in een wurggreep.

Poging tot doodslag

De jongeman rukte zich los en hield vervolgens de man in een wurggreep. De parket beschouwt de feiten van de jongeman alvast van poging tot doodslag. De jongeman werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zat een maand in voorhechtenis. De raadkamer liet de tiener zopas vrij onder voorwaarden. Het parket tekende geen beroep aan tegen de vrijlating.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.