Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Valse taxichauffeur en serieverkrachter berust in 12 jaar cel

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Yassine B., die eind juni twaalf jaar cel kreeg voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen van de eerbaarheid, heeft geen beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. De man deed zich voor als taxichauffeur en bood dronken studentes aan om hen naar huis te voeren, maar verkrachtte hen vervolgens.

Dit meldt persbureau Belga. De 44-jarige veroordeelde, een oud-chauffeur van de busvervoerbedrijf MIVB, sloeg tussen juli 2016 en november 2019 meermaals toe. Dat deed hij na zijn uren als buschauffeur bij de MIVB rond de campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij vooral dronken studentes uitzocht. Hij gaf zich valselijk uit als taxichauffeur en bood ze een rit naar huis aan, maar verkrachtte hen vervolgens.

Taxidienst

De man kon november vorig jaar opgepakt worden nadat een ontvoerde en verkrachte studente op de Facebookpagina ULB Confessions haar verhaal deed. Volgens de ULB studente werd ze op een zaterdagnacht opgehaald door een bestuurder van een grijze Citroën die zich voordeed als een bestuurder van de taxidienst Collecto.

Onderzoek op basis van haar verklaring leidde korte tijd nadien tot de arrestatie van Yassine B. Deze bekende twee verkrachtingen en één aanranding, maar volgens de rechtbank had de man minstens negen slachtoffers gemaakt. De rechtbank oordeelde dat de man beschouwd moet worden als een gevaar voor de samenleving. De man legt zich hier nu bij neer en tekende geen beroep aan.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.