Rechter, rechtbank.

Verdachten schietpartij in Brugs taximilieu na twee jaar voor de rechter

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Twee broers die beschuldigd worden van poging tot moord op een taxichauffeur in Brugge stonden deze week voor het eerst voor de strafrechter. De taxichauffeur werd twee jaar geleden klemgereden in het stadscentrum en kreeg een kogel in de nek.

De verdachten, Karen S. (36) en Sisak S. (31), staan terecht voor poging tot moord. De schietpartij vond plaats op vrijdagavond 14 september 2018 en bracht de hele Brugse binnenstad in rep en roer. Het conflict vormde de escalatie van een slepend conflict tussen enkele Brugse taxichauffeurs, bericht Het Laatste Nieuws.

Achtervolging en schietpartij

Na een eerder incident achtervolgden de twee broers de taxi van Mohammad M. Zij reden hun hem met hun voertuig klem, waarop één van de broers Mohammad M. door het bestuurdersraam in de nek schoot. De getroffen chauffeur slaagde erin De Markt te bereiken, waar hij alsnog in elkaar zakte. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar hij was uiteindelijk snel buiten levensgevaar.

Sisak S. kon ter plaatse gearresteerd worden, terwijl de oudste broer Karen zichzelf later bij de politie aangaf. Een derde broer werd pas enkele dagen later in Antwerpen opgepakt. Hij werd er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij, maar werd uiteindelijk niet vervolgd.

Zaak uitgesteld

Twee jaar na de feiten verschenen Karen S. en Sisak S. begin deze week voor het eerst voor de rechter. Beide mannen zijn alweer een tijdje op vrije voeten en zijn volgens hun advocaten niet meer actief als taxichauffeur. Het parket vervolgt de broers voor poging tot moord, verboden wapenbezit en kwaadwillige belemmering van het verkeer. De zaak werd op vraag van de verdediging meteen uitgesteld. Pas op 8 maart 2021 vinden de pleidooien plaats.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.