Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Overvaller taxichauffeur in Mechelen staat terecht

Foto: iStock / Alexstar

Een 29-jarige Mechelaar heeft zich deze week voor de rechtbank moeten verantwoorden voor een overval met geweld op een taxichauffeur in Mechelen. Hij had de portefeuille van het slachtoffer uit diens handen gegrist en was op de vlucht geslagen.

Het voorval speelde zich begin dit jaar af. De Mechelaar had een taxi besteld van Steenokkerzeel naar het Vrijbroekpark in Mechelen. Toen er betaald moest worden, griste de 29-jarige de portefeuille uit de handen van het slachtoffer en ging hij er snel vandoor.

Uiteindelijk werd hij in de struiken in het Vrijbroekpark in de kraag gevat. Eenmaal op het politiebureau ontkende de man in alle toonaarden en kwam met een aantal opmerkelijke excuses. “Het begon met het verhaal dat hij te voet van Steenokkerzeel naar Mechelen was gekomen en daar drie uur over had gedaan”, citeert De Gazet van Antwerpen de openbaar aanklager.

30 kilometer gelopen in twee uur

Later wijzigde hij die verklaring en ging hij nog een stap verder: hij zou in amper twee uur tijd van Dendermonde naar Mechelen gelopen zijn. Een afstand van ongeveer 30 kilometer. Op de zitting werden de feiten dan wel toegegeven. De man vertelde dat hij onder invloed was van slaappillen en drugs. “Ik wist niet meer wat ik had gedaan”, klonk het nog.

De aanklager tilt zwaar aan het vergrijp en eist twee jaar celstraf. Ook het verleden van de dader speelde bij deze eis mee. Hij had al zeven veroordelingen op zak en weigerde tijdens het onderzoek mee te werken. De rechtbank doet op 7 december uitspraak.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.