Rechter, rechtbank.

Achttien maanden cel voor overval op taxichauffeur

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een 29-jarige Mechelaar is veroordeeld tot achttien maanden celstraf voor diefstal met geweld op een taxichauffeur.

Het voorval speelde zich begin dit jaar af. De Mechelaar had een taxi besteld van Steenokkerzeel naar het Vrijbroekpark in Mechelen. Toen er betaald moest worden, griste de 29-jarige de portefeuille uit de handen van de taxichauffeur en ging hij er volgens Het Laatste Nieuws met zestig euro vandoor.

Uiteindelijk werd hij in de struiken in het Vrijbroekpark in de kraag gevat. Eenmaal op het politiebureau ontkende de man in alle toonaarden en kwam met een aantal opmerkelijke excuses. “Het begon met het verhaal dat hij te voet van Steenokkerzeel naar Mechelen was gekomen en daar drie uur over had gedaan”, citeert De Gazet van Antwerpen de openbaar aanklager.

Achttien maanden en 800 euro

Op de zitting gaf de dader de feiten uiteindelijk toe. “Ik was onder invloed van slaappillen en drugs. Ik wist niet meer wat ik deed.” De advocaat van de dader had gevraagd om een werkstraf, maar mede gezien het criminele verleden van de man stemde de rechter daar niet mee in. Behalve een celstraf van achttien maanden, legde de rechter ook nog een boete van 800 euro op.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.