Rechter, rechtbank.

Taxichauffeur tipt politie over tachtigjarige dief

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een tip van een taxichauffeur in Blankenberge heeft geleid tot de arrestatie van een dief van tachtig jaar oud. De man blijkt een veelpleger die nu gevangen zit op verdenking van zes inbraken en zeven inbraakpogingen in en rond de kuststad.

De man, die sinds 15 december gevangen zit, heeft een strafregister om u tegen te zeggen. Zijn eerste veroordeling gaat terug tot 1958 en sindsdien volgden er tientallen. Volgens Het Nieuwsblad leverde deze illegale dadendrang hem de bijnaam ‘de oudste dief van de streek’ op.

Alerte taxichauffeur

Terwijl hij in december voor de zoveelste keer op dievenpad was, werd hij door een taxichauffeur betrapt. Deze had gezien hoe hij ’s nachts rondwandelde en zich verstopte toen de taxichauffeur hem had opgemerkt. Na een belletje van de alerte taxibestuurder werd de verdachte in de kraag gegrepen.

De bejaarde veelpleger stond vorige week voor de tweede keer voor de raadkamer in Brugge waar beslist werd om zijn aanhouding opnieuw een maand te verlengen. Hij wordt verdacht van zes inbraken en zeven inbraakpogingen in en rond Blankenberge, zijn thuishaven.

Oudste dief land

Het Nieuwsblad weet nog te melden dat de man uit Blankenberge niet als oudste dief van het land de geschiedenisboeken ingaat. Deze dubieuze eer is voorbehouden aan een Brusselaar die tot 87-jarige leeftijd offerblokken van kerken zou stelen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.