Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Poolse man riskeert jaar cel cel na bedreiging taxichauffeur

Foto: iStock / Alexstar

Een Poolse man riskeert een celstraf van twaalf maanden voor het bedreigen van een chauffeur in Ternat. De passagier wilde niet betalen en trok een luchtdrukpistool toen de taxichauffeur aandrong op een correcte betaling.

Het voorval vond plaats op 1 mei vorig jaar. Nadat de taxichauffeur de Poolse passagier had afgezet in Ternat weigerde deze te betalen, waarna een discussie ontstond. “Hierop trok hij een wapen en zette het tegen het hoofd van de chauffeur”, citeert Het Laatste Nieuws het parket.

‘Uit jaszak gevallen’

Nadat de passagier vertrokken was, belde de chauffeur gelijk de politie en werd de dader kort hierop aan aangehouden. Bij het fouilleren vond de politie het luchtdrukpistool. “Het leek op een echt vuurwapen, dus het is logisch dat de taxichauffeur enorm geschrokken was”, aldus de procureur.

Zelf ontkende de Poolse man bij zijn aanhouding de aantijgingen. “Mijn luchtdrukpistool was toevallig uit mijn jaszak gevallen”, was destijds het verweer. Tijdens de rechtszaak, die recent plaatsvond en waarbij de verdachte niet aanwezig was, werd twaalf maanden cel geëist. De rechter doet op 18 maart een uitspraak.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.