Rechter, rechtbank.

Taxichauffeur ontkent beschuldiging van aanranding

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een 46-jarige taxichauffeur uit Oostende staat terecht voor aanranding van een vrouw tijdens een nachtelijke rit. De verdachte ontkent de feiten met klem en moet wachten tot 22 maart voordat de rechter uitspraak doet.

Het voorval vond plaats in de nacht van 7 op 8 maart 2020, bericht Het Laatste Nieuws. De vrouw uit Bredene had een feestje gevierd bij vrienden in Oostende en aan het Marie-Joséplein besloot ze rond 5.00 uur samen met enkele andere mensen gezamenlijk een taxi naar huis te nemen.

Volgens het slachtoffer ging het fout toen ze als enige overbleef in het taxibusje. De bestuurder zou plots afgeweken zijn van de route, maakte erotische toespelingen en zou bovendien handtastelijk geworden zijn door over haar been te wrijven. De vrouw drong erop aan dat ze onmiddellijk thuis werd afgezet, wat uiteindelijk ook gebeurde.

‘Vermeende slachtoffer was aangeschoten’

Het openbaar ministerie betoogde dat de taxichauffeur bewust de meter in zijn voertuig had uitgeschakeld. Er werd ook verwezen naar een klacht uit 2015. Toen beweerde een 17-jarig meisje dat ze door dezelfde chauffeur was betast tijdens een rit van Oostende naar Gistel.

De verdediging van de chauffeur hamerde vooral op het logboek van de bewuste taxi. Daaruit bleek volgens de advocaat duidelijk dat de chauffeur zonder omwegen de logische route volgde om zijn klanten op verschillende plaatsen in Bredene af te zetten. Daarnaast werd er meermaals gewezen op het feit dat de vrouw flink aangeschoten was.

Het slachtoffer vroeg een schadevergoeding van 2.250 euro en het openbare ministerie eist een celstraf. De rechter van de Brugse correctionele rechtbank doet uitspraak op 22 maart.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.