Aanhouding. Foto: politie.nl

Politie vindt 14 flessen lachgas in taxi

Aanhouding. Foto: politie.nl

De politie heeft tijdens een controle in Mechelen veertien flessen lachgas en een tas met ballonnen aangetroffen in een taxi. De passagier had ook een grote som geld op zak, maar kon niet vertellen waar dat vandaan kwam. Alles werd in beslag genomen en de chauffeur werd beboet voor het incorrect vervoeren van gevaarlijke stoffen.

De controle vond plaats in de Elektriciteitstraat in Mechelen. De veertien flessen lachgas en tas met ballonnen zouden eigendom zijn van de passagier. RTV bericht dat er negen grote flessen op de achterbank lagen en nog eens vijf in de kofferbak. Een woordvoerder van van de Mechelse politie vertelt op de tv-zender dat zowel de passagier als de taxichauffeur zijn meegenomen naar het politiebureau.

Niet correct vervoeren van gevaarlijke stoffen

De passagier moet zich later voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag. De taxichauffeur kwam er vanaf met een boete voor het niet correct vervoeren van gevaarlijke stoffen. Of de passagier en de taxichauffeur samenwerkten is niet bekend. Daar doet de politie verder onderzoek naar.

Dezelfde avond werd in Mechelen eveneens een bestuurder van een personenauto betrapt met een fles lachgas. De bestuurder was al zes keer eerder beboet voor hetzelfde vergrijp en begin dit jaar waren er bij hem thuis nog 27 flessen lachgas in beslag genomen. De man bleek ook al zeventien processen-verbaal te hebben voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.