Rechter, rechtbank.

Zes maanden cel voor bedreigen taxichauffeur met pistool

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een man is veroordeeld tot zes maanden gevangenis voor het bedreigen van een taxichauffeur met een vuurwapen. Hij wilde niet betalen voor zijn rit. Toen de chauffeur aandrong op een correcte betaling, haalde de man een luchtdrukpistool boven en richtte het op de chauffeur.

Het  voorval vond plaats in mei vorig jaar. Nadat de taxichauffeur de Poolse passagier had afgezet in Ternat, weigerde deze te betalen. In de daarop volgende discussie trok de passagier een luchtdrukpistool en zette deze tegen de hoofd van de chauffeur.

‘Uit jaszak gevallen’

Toen hij zich uit de voeten gemaakt had, waarschuwde de taxichauffeur de politie waarop deze de dader kon aanhouden. Zelf ontkende de man de bedreigingen. “Mijn luchtdrukpistool was toevallig uit mijn jaszak gevallen”, wordt hij door Het Laatste Nieuws geciteerd.

Er werd twaalf maanden geëist tegen de verdachte, maar de rechter hamerde uiteindelijk af op zes maanden.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.